2012. szeptember 28., péntek

I Have Absolutely Nothing To Wear




Késésben vagy. A szekrényed előtt állsz egy szál törülközőben és ha nem találsz valamit sürgősen akkor 2 másodperc múlva sírva fogsz az ágyadra borulni ahova már kipakoltad a szekrényed tartalmának felét, de semmi. Egyszerűen nincs semmid.   a sírógörcs határán állsz És igen, ilyenkor hangzik el az a bizonyos mondat: F*ck, I have nothing to wear!! Ismerős?

 Nem sok olyan nőt ismerek, akitől még ne hallottam volna ezt a mondatot és mindezt a gardróbjuk méretétől függetlenül. Na de hogy is van ez?! Hogy lehet az, hogy tele van a szekrényünk szebbnél szebb és az aktuális divatnak megfelelő darabokkal és mi még sem tudunk mit felvenni? Igazából egyszerű. Lehet valakinek H&M méretű gardróbja, ha a ruhák nem passzolnak egymáshoz, ha még nem forrt ki a stílusa és mindenbe bele akar kóstolni, mindent ki akar próbálni a szegecsektől a csipke-szoknyáig. Arról nem is beszélve, hogy a polcaink olyan ruháktól roskadoznak amik nem a mi stílusunk de egyszer még jó lehet valamire  és le voltak akciózva és ennyi pénzért "bűn lett volna ott hagyni" őket vagy épp az a szuper ruci a turiból,amin még ott figyelt az eredeti címke is és csak 1-2 mérettel volt nagyobb és tényleg el akartuk vinni a varrónőhöz, hogy bevegyen belőle, de aztán ez a lépés mégis elmaradt... És akkor még meg sem említettem a gyönyörű 20 centis magassarkúkat, amiktől már akkor fáj a lábunk ha teszünk velük egy kört a lakásban (nemhogy egy egész éjszakát végig táncoljunk bennük....szép is lenne) és amikről már a vásárlás pillanatában tudjuk, hogy max egyszer lesz a lábunkon, de ha ott kellene hagyni akkor a szívünk szakadna meg... Szóval igen, nem kell egy atomtudósnak lennünk ahhoz, hogy erre rájöjjünk vagy inkább, hogy változtassunk. Csak egy kis önmegtartóztatásra van szükség ( de addig is valakire, aki képes megálljt parancsolni, ha ismét beszabadulnánk egy boltba... :)

Én azt vallom, hogy nem feltétlenül kell vastag legyen a pénztárcánk ahhoz, hogy stílusosak legyünk. Az egyetlen fontos dolog  - ahhoz, hogy mindig minden alkalomra legyen legalább 1-2 tiptop összeállításunk – az alapdarabok beszerzése. Ha ezek megvannak akkor a szezonváltáskor már csak pár kiegészítőt, illetve néhány  aktuálisan „must have” darabot kell beszereznünk ahhoz, hogy up-to-date-ek legyünk. 

Így arra az elhatározásra jutottam, hogy ma összeszedem a számomra elengedhetetlen alapdarabokat, amik kortól függetlenül – szerintem – minden nő ruhatárában ott kell(ene), hogy legyenek. 


Persze egyenlőre én is csak gyűjtögető üzemmódban vagyok, például még mindig nincs meg a ballon kabim ,amire már évek óta vadászok,de nem adom fel, egyszer igen is meglesz és akkor már örökre velem marad :)) Nektek milyen darabok szerepelnek a "basics" listán? Ti hányszor álltok tanácstalanul a szekrény előtt? Vannak bevett ruháitok az ilyen napokra?



Kia

1 megjegyzés:

  1. nothing to wear...?? :D :D
    cipellőkből egy egész sor áll a szobácskádban, a szekrényed meg ha jól tudom, épp most adta meg magát a ruhák súlya alatt...:P :DDD

    VálaszTörlés