2013. március 30., szombat

Movies Night # 2



Gondoltam, hogy ha már újfent ilyen szomorkás idővel lettünk megáldva a hosszú hétvégére és a tavasz is még várat magára, akkor bekuckózok az ágyikómba egy jóóó nagy adag Nutellával és ropival felszerelkezve és egy újabb film-maratont tartok :) És miközben filmek után kutakodtam, eszembe jutott, hogy hátha Ti is ugyanebben a cipellőben jártok és Nektek is szükségetek lenne pár ötletre, szóval összeszedtem azokat a filmeket amiket az elmúlt időben sikerült megnéznem és nálam átmentek a rostán.


Hotel Transylvania (animációs)
Szuper kis animációs film bár az egyértelműen kijelenthető, hogy nem gyerekeknek való. Nem is igazán tudtam behatárolni a célközönséget, mivel az alapsztori Drakula báró és az ő csodás kis kastélya körül játszódik, ahol is minden szörny szívesen látott vendég és ahol kitudják pihenni magukat az emberek miatti rengeteg stressztől. Ez így nem tudom, hogy mennyire csalogató, mindenesetre ha egy modern köntösbe bújtatott mesére vagytok vevők rengeteg nevetéssel és egy kis romantikus szállal megspékelve, akkor ez abszolút Nektek való ;) 

Leírás: Vérszívó vagy nászúton? Farkasember családi lazuláson? Rémkoppantó, aki belefáradt a szürke hétköznapok egyformaságába? Vár a Hotel Transylvania - minőségi pihenés és felfrissülés mindennemű rémnek, szörnynek és gonosz torzszülöttnek.
Drakula gróf ötcsillagos erdélyi luxusszállodájában (főszakács: Quasimodo) a szörnyek és családjuk távol kerülhetnek az emberi világ zajától. Itt ejtőzik Frankenstein és a menyasszonya, Múmia, a láthatatlan ember, egy egész farkas falka és kollégáik - míg egyszer egy halandó nem téved közéjük. A bajt csak fokozza, hogy a gróf nemcsak szállodaigazgató, hanem apa is, aki eddig sikerrel óvta csemetéjét a valódi világ borzalmaitól: most azonban minden megváltozik.

                                                
Könnyű nőcske (vígjáték)
Meg kell, hogy mondjam, hogy valahogy nem vagyok vígjáték párti. Idegesítenek az erőltetett viccek és a sablonos "csúnyalányból bombázó lesz és a suli legjobb pasija beleszeret" stílusú sztorik. Ezt a filmet is csak péntek esti alvást segítő és figyelem elterelő hadműveletnek szántam, de végül egy mosolyokkal teli 1,5 órát tudhattam magam mögött. Munka utáni ejtőzésnek tökéletes :)

Leírás: Olive (Emma Stone) egy hétköznapi lány, aki nem nagyon tűnik ki a többiek közül, és a fiúkkal is hadilábon áll. Egészen addig míg egy véletlen hazugság, és egy gyorsan terjedő pletyka a népszerűségi lista legfelső fokára emeli. Szexuális szolgáltatásokat (persze csak átverésből) nyújt mindazoknak a sulitársainak, akiknek nem jutott barátnő, és ezt cikinek érzik. Olive szíve megesik rajtuk, de egy idő után már nem csak ez áll a hazugságok hátterében.



Szerencsecsillag ( romantikus)

Az elején elég szkeptikusan álltam ehhez a filmhez,mivel a főszereplő srácot Zac Efron alakította, aki a nyálas tinifilmjeiről híresült el, de a kezdeti szarkasztikus motyogásomat lassan felváltották a könnyek a szememben. Így végül kénytelen voltam beismerni, hogy szuper édes kis filmmel volt dolgom és azóta Zac-re is más szemmel nézek :D

Leírás: Logan Thibault (Zac Efron) miután leszerel a tengerészgyalogságtól elindul megkeresni azt az ismeretlen lányt, akinek fényképét a háború során találta: azóta hisz benne, hogy ez a kép védte meg őt Irakban a rá leselkedő haláltól. Mikor rátalál a gyerekét egyedül nevelő fiatal nőre (Taylor Schilling), képtelen elárulni, hogy miért is érkezett. Munkát vállal a családnál, és a kezdeti bizalmatlanság ellenére egyre közelebb kerül Beth-hez. De az egykori katonát nyomasztja a titok, amit magával hozott, és ami talán közéjük állhat.


A fekete ruhás nő ( horror)


Totál véletlenül találtam rá, de egy időre teljesen kielégítette a horror filmek iránti vágyaim. A főszereplő képében Daniel Radcliffe (avagy mindannyiunk  Harry Potter-e :D) tetszeleg, de ne aggódjatok: nem sokáig fog a szemetek előtt lebegni a kis szemüveges Potter, mert a film minden egyes perce szuper izgalmas és tele van misztikus elemekkel, amik egy percre sem hagyják nyugodni az érzékszerveink. 

Leírás: Arthur Kipps, a fiatal londoni ügyvéd felesége négy éve halt meg, azóta is képtelen feldolgozni az elvesztését. Új megbizatása a távoli kis faluba, Crythin Giffordba szólítja, ahol egy asszony hagyatéki ügyet kell elrendeznie. Kipps kénytelen nevelőnőre bízni a kisfiát, és elutazik a lápvidékre. A helyiek elutasítón fogadják, egyedül csak a jómódú földbirtokos, Sam Daily viselkedik barátságosan. Kipps beköltözik a néhai ügyfél házába, hogy nyugodtan dolgozhasson. Hamarosan kiderül, hogy az ódon lakhely sötét, kísérteties titkot rejt.



Észvesztő (elvont)


Itt egy igen csak elgondolkodtató sztorival találjuk szembe magunkat, persze csak akkor ha sikerül elvonatkoztatnunk Angelina Jolie hatalmas ajkaitól. :D A történet a 70'-es évek Amerikájában játszódik, ahol egy fiatal, önmagát kereső lány kisebb depresszióval küszködő napjaiba nyerhetünk belátást. Érdekes volt belegondolni, hogyha egy kicsit arrébb és egy kicsit korábban születünk akkor milyen következményei lettek volna egy-egy rosszabb napunknak... 

Leírás: Az a bolondság az egészben, ha normális vagy... Susanna Kaysen (Winona Ryder) a hatvanas évek végén írta megrendítő és szellemes életrajzát. Tizennyolc éves korában a hírhedt Claymore pszichiátriai intézetbe utalják öngyilkossági kísérlete miatt. Az életének elején álló lány furcsa emberi sorsokkal ismerkedik meg az intézetben, ahol mintha megállt volna az idő. Georgina (Clea DuVall) például kóros hazudozó, Polly (Elisabeth Moss) fél a tűztől, Daisy (Brittany Murphy) pedig nem mer enni mások jelenlétében. Mindannyiuk közül a szociopata Lisa (Angelina Jolie) a legkeményebb. Susannát rabul ejti a bezártságában is szabad szellemű nő. Barátja pedig attól tart, hogy Susanna túl jól érzi magát intézeti társaival és soha többé nem akar onnan kijutni...


Ti mi jót néztetek meg mostanában? Van valami aktuális kedvencetek? Láttátok már ezeket a filmeket? Mit gondoltok róluk? :)



Kia





                               
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése