2012. szeptember 13., csütörtök

Nagy őszi cipőkörkép




Nagy őszi cipőkörkép - avagy -  Shoes Hunting For Fall



Ma reggel ahogy felkeltem – szokásomtól eltérően – még egy kicsit pihengettem a pihe-puha ágyikómban. Valahogy nem vitt rá a lélek,hogy  ott hagyjam a puha és meleg paplanom.  10 perc lustálkodás után azonban úgy döntöttem, hogy most már épp itt az ideje, hogy felhúzzam a redőnyt és beengedjem a napsugarakat a szobámba. Azonban a napsugarak helyett csak szomorkás, hűvös, ködös idő nézett vissza rám az ablak túlsó feléről.  Két mondat mondat fogalmazódott meg bennem azonnal: Basszus, ősz van (ergo  hűvös és nedves odakint mindent). A második pedig az első mondat konklúziójaként merült fel benne: Milyen cipőt fogok így ma felvenni???  HELP!!! 
Így született meg ez a mai bejegyzés ötlete. Hogy hátha van még rajtam kívül valaki aki a szeptember eleji jó időtől elvarázsolva teljesen megfeledkezett az őszi kollekció beszerzéséről. 
Lássuk csak miből élünk.  Balerina cipő. Miért is szeretjük? Aranyos,kényelmes, akár  nadrággal akár szoknyával hordjuk bájossá teszi a megjelenésünk és egy szárazabb, 20 fok körüli őszi napon tökéletes suliba, munkába de egy szaladgálós / bevásárlós napra is Ő az Igazi. Azonban ha elered az eső igen csak pórul járhatunk vele, beázik és még tönkre is megy a cipő és a végén a kuka kategóriába kerül. Sajnos. Arról nem is beszélve, hogy mivel a legtöbbnek hajszálvékony talpa van elég könnyen meg/fel is fázhatunk, de ezt a borsónyi problémát egy harisnyával orvosolhatjuk  :)  A boltok választéka idén is elég széles : a cap-toe-tól elkezdve a már mindenhol és mindenen megtalálható szegecseken át  a basic bézs és fekete balerinákig. 

Valahova még ide paszíroznám be a Loafer-t is. Nem tudok róla túl sokat írni,mert nem áll túl közel a szívemhez. Kényelmesek, és van belőlük pár csinos darab is, de én nem viselném őket,mert nem az én stílusom.  Kicsit a maszkulin világhoz közelít, szóval abszolút eltudom képzelni egy elegáns nadrággal illetve mondjuk egy csipke szoknyával egyensúlyba lehetne hozni ezt a kis félrehajlását :) De azt hiszem ők is csak a szárazabb őszi időjárásban állják a strapát, szóval lépjünk is tovább :)


Mivel 163 centivel járok a föld felett ezért a következő cipő típust igen csak közel érzem a szívemhez, ami nem más mint a Wedges, magyarul magastalpú (jelen esetben zárt) cipők. Ezek közül is az „ankle strap wedges” ami annyit tesz, hogy bokapántos magastalpúk.  Alacsony lányok elengedhetetlen gardrób-lakói ezek a cipellők. Kényelmesek, formálják az alakot, nyújtják a lábakat és gyönyörűek : ))) Anyagtól függően (velúr, bőr, esetleg lakk (hatású)) még az esőt is bírják.
 
Trainer wedges: na ja, az idei ősz nagy divatja, ami maxi szoknyával és farmerral is egyaránt megállja a helyét. Éééés nem csak sportos lányoknak, sőt! Tetszik a kezdeményezés, hogy a kényelmest keverjük a stílusossal. Egyenlőre még nem döntöttem el, hogy én felvenném-e vagy sem, de ezzel a bézs-világoskék sneakers-el már szemezek egy ideje, ha döntésre jutottam mindenképp tudatom Veletek is ; ) Amíg be nem köszönt  a hideg addig tökéletes megoldásnak tűnik: nem ázik be, akár esik akár fúj, és egy hosszú nap után sem érvényesül a „szépségért meg kell szenvedni” című klisé. Szupi :)


És végül de nem utolsó sorban a Boka csizmák.  Most végre fellélegezhetünk, megtaláltuk Mr. Perfect-et (persze csak őszi cipő téren).  A motoros csizmák kínálata kielégítőnek tűnik, ha épp a vadabb énünket akarjuk megvillantani, azonban ha az irodába ezt kissé túlzásnak érezzük akkor sem kell pánikba esnünk hiszen a tervezők  idén jócskán keverték a stílusokat: bájos bézs csizmák szegecsekkel magas sarkakon. De ha  csak egy „hagyományos” magassarkú/talpú csizmát választunk azzal sem fogunk mellélőni : )

+ 1: Gumicsizmák: az ilyen esős, locs-pocsos napokon, mint amilyen a mai is én szívesen viselek gumicsizmát, ha nem kell semmi „hivatalosat” intéznem aznap. Bár azt hiszem már az elegánsabb verzió is fellelhető ha jól kinyitjuk a szemünket ; ) 



Ti milyen cipőt viseltek ilyen időben? Sikerült már beszerezni a kívánt darabokat? Ha igen, hol? Melyik cipő áll a legközelebb hozzátok?  Remélem tudtam azért valakinek segíteni… :) Én holnap indulok útnak, hogy beszerezzem az őszi wish-listemen szereplő cipellőket : )




Kia


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése